Bluz klub “Vox” je osnovan 1995. godine na Banovom Brdu, u skučenoj prostoriji u Lješkoj ulici broj 7. Ideja osnivača Budimira Vuletića bila je da okupi prijatelje, decu prijatelja, dobre ljude, ljubitelje kvalitetne muzike, pre svega bluza i roka.
Na bini kluba sviralo je mnoštvo poznatih i cenjenih izvodjača,a mnogi su svoje karijere tu i započeli. Ana Popović , sada priznata svetska bluz zvezda, svoje prve svirke održala je upravo u “Voxu”.Na početku novog milenijuma Vox je promenio adresu i sada se nalazi u istoj ulici, prekoputa stare lokacije, u Lješkoj ulici br.26. Ovom selidbom klub dobija prelepu baštu- terasu sa fantastičnim pogledom na Novi Beograd i Adu, a prostor je pogodniji za žive nastupe.
Tokom svih ovih godina kroz Vox su prošli mnogi strani i svi na ovim prostorima značajniji muzičari, što kao gosti, što kao izvodjači. Raw Hide, Point Blank, Di Luna Blues Band, Zona B, Pera Joe Blues Band, Bootleg Blues, Desperate Slim & The Newcasters, Jelena Popin Blues Band, Blue Family, The Gamblers, Heavy Corrosion, Don Giovanni & Friends, M.O.J. Band i mnogi drugi, ništa manje značajni bendovi domaće scene, redovno su nastupali/ nastupaju u klubu. Mnogi od njih su se formirali upravo kroz druženje i probe u prostorijama kluba.
Strani muzičari se uvek rado pridružuju sešn svirkama u Voxu - Michael Hill, Raphael Wressnik, Blues Company, Ladell McLin, Jazz Pistols,
Miss Lu–samo su neki od prijatelja kluba.

U Vox dolaze pripadnici svih uzrasta, profesija,društvenih statusa, različiti umetnici kao i svi koji se rukovode principima tolerancije i ljubavi prema dobroj muzici.

Naslovna slika